Csokis-karamellás sósperec: édes és sós fenomenális találkozása

Sági Zsófia 2018. november 25.

Nagyon szeretem azokat az édességeket, amelyekben találkozik az édes és a sós íz. A sós karamella az egyik kifejezett kedvencem. Ezt - ebben a receptben - az édes csokoládé ellensúlyozza. 

Egy végtelenül egyszerű finomságról van szó, pár perc alatt kész van, a karamellszósz elkészítése tart benne a legtöbb ideig.

sosperec.jpg

Csokoládéból használhatunk bármilyet, lehet az fehér-, tej-, étcsoki, de én a fehéret vagy a tejet javaslom, mivel a perecünk és a karamellánk is sós, jó, ha a csokoládénk minél édesebb. A sót nem főzzük bele a karamellszószba, csak a végén szórjuk meg vele. Ez a lépés el is hagyható, ha valaki úgy ítéli meg, hogy elég sós már neki a perec.

Bár egy folyósabb szószt kapunk, senkit ne tévesszen ez meg, gyorsan meg fog kötni a karamell. Ha esetleg maradt a szószunkból, akkor tegyük nyugodtan a hűtőbe, jó darabig eláll. Hűvös helyen besűrűsödik a karamell, de használat előtt fel tudjuk újra melegíteni.

Fotó: Shutterstock 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5914380818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása