Harry Potter kedvence: selymes vajsör receptet mutatunk

Sági Zsófia 2018. november 24.

Isteni ital, amely egészen biztosan feldobja a hangulatot. Ezt a receptet akkor éri meg igazán elkészíteni, amikor nagy vendégsereget várunk, de természetesen az adagok csökkentésével kevesebb személyre is elkészíthető.

A receptben nincs elírás, ez a mennyiség bizony 60 adagra elegendő. Ugyanis az elkészített vajas masszát 2 hétig tárolhatjuk a hűtőben, és egy-egy bögréhez összvissz másfél teáskanálnyira van belőle szükségünk.

vajsor.jpg

A vajas-fűszeres keveréket ciderrel kell felönteni (a receptben egy bögréhez van megadva a cider mennyisége), de ha szeretnénk a gyerekeket is meglepni valamilyen finomsággal, akkor almalevet is használhatunk. Ha pedig kicsit ütősebbre vágyunk, akkor rakjunk még bele egy kis brandyt is. 

Vaj, cukor, méz és sok illatos fűszer - ezekből áll össze az alap. Nem egy fogyókúrás ital, de csak egy kiskanállal kerül bele a masszából, úgyhogy azért néha-néha belefér. Tökéletes vendégváró lehet, de elkészíthetünk magunknak is egy kisebb adagot, akkor iszunk belőle, amikor kedvünk van hozzá. Arra azért figyeljünk, hogy azt a két hét tárolási időt ne nagyon lépjük túl.  

Fotó: Shutterstock 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3114375649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása