Immunerősítés on: sűrű, krémes vadrizses leves, amely telis-tele van zöldségekkel

Sági Zsófia 2018. november 24.

Egy igazán laktató, krémes leves, amely a hideg, borús napokba is hoz egy kis melegséget. Készíthetjük húsmentesen vagy húsosan, a végeredményen nem változtat semmit.

A vadrizs egy nagyon érdekes, mégis keveset használt alapanyag. Valójában semmilyen kapcsolata nincsen a rizzsel, ez egy termesztett fűféle, amely tápanyagban és vitaminokban gazdag. Ráadásul az összes aminosavat tartalmazza, ezért tökéletes fehérjeforrás.

vadrizsleves.jpg

A vadrizs nem lesz puha, ragacsos, nem fog összeállni, picit keményebb és pergősebb marad. Előfőzve érdemes használni, kb. 40-50 perc alatt fő teljesen puhára, úgyhogy amíg készül, addig nekiállhatunk a leves elkészítésének: dinszteljük meg a zöldségeket, süssük meg a csirkemellet. 

A tejtől és a vajtól lesz igazán krémes, lágy ez a leves, ugyanis ezekkel készül a sűrítése. Ha húsmentesre szeretnénk készíteni az ételt, akkor csak annyi a dolgunk, hogy kihagyjuk a csirkemellet, a folyamatok és a mennyiségek nem változnak.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3614384816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása