Házi szezámszelet: se tartósítószer, se glükózszirup nincs benne

Sági Zsófia 2018. november 23.

Néha olyan jól esik munka, tanulás vagy akár filmnézés közben nassolni valami finomságot. Ilyenkor legtöbbször csokikhoz, cukrokhoz, chipsekhez nyúlunk, pedig 15 perc alatt elkészíthetjük ezt a nasit, ami nemcsak finom, hanem egészséges is.  

Nagyon gyorsan elkészíthető finomság: mindent felolvasztunk, összekeverünk, majd kiöntünk egy munkalapra. A cukor, a méz és a szezámmag mellett még egy kis vaníliaaroma és szerecsendió is előkerül, ezek bolondítják meg ezt az amúgy nagyon egyszerű receptet.

szezammagos.jpg

A hozzávalók között szerepel a szódabikarbóna is, de tényleg van létjogosultsága ebben a receptben. A szezámmagos szelet nagyon könnyen megkeményedik, tömör és szinte haraphatatlan lesz, viszont a szódabikarbóna kicsit levegőssé teszi a masszát, apró buborékokat képez, ezáltal könnyebbé teszi a nassolnivalót.

Vigyázzunk a massza kiöntésénél, borzasztóan forró, könnyen égési sérüléseket tud okozni. Akármennyire is szeretnénk, ne együnk belőle addig, amíg ki nem hűl, csak akkor tudjuk darabolni, ha már teljesen megkötött.

 Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9814369767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása