Nem tudtad, de szükséged van egy tojásszétválasztóra - Fura, de hasznos konyhai eszközök

Sági Zsófia 2018. november 20.

Nagyon szeretem azokat a jópofa konyhai eszközöket, amelyek nemcsak viccesek, hanem hasznosak is. Lehet, hogy első ránézésre azt gondoljuk, hogy minek ez nekünk, aztán meg rájövünk, lehet, hogy megkönnyítenék az életünket a konyhában. Legalább is én így voltam velük. 

Nemcsak főzési hackeket, lifehackeket szeretek az interneten keresgélni, hanem furcsa konyhai kiegészítőket is. Nagyon sok olyan videót lehet találni, ahol kipróbálják ezeket az eszközöket, és jókat szoktam nevetni azon, amikor azt sem tudják, melyik mire való. (Na, nem mintha én rájöttem volna elsőre.)

Nézzünk meg pár ilyen eszközt, tízet gyűjtöttem most össze nektek, és próbáltam olyanokat keresni, amelyek nemcsak viccesek és furcsák, hanem azért hasznosak is valamennyire. 

Tojásszétválasztó

Ha neked is meggyűlik a bajod a tojások szétválasztásával, akkor mindenképpen érdemes beszerezned egy ilyen kis eszközt: egyszerűen csak beleütöd a tojást, a sárgája ott marad középen, a fehérje pedig lefolyik a tálba. Egyszerű és nagyszerű. 

tojasszetvalaszto.jpg

Csíptetős pohártartó

Ha nem szeretnénk, hogy mindig tele legyen az asztalunk ragacsos kávé- vagy üdítőfoltokkal, akkor csíptessük fel ezt a tartót, és ebbe tegyük a poharunkat. Poháralátét helyett szuper választás.

csiptetos-pohartarto.jpg

Almaszeletelő

A személyes kedvencem az almaszeletelő. Egyforma cikkelyekre vágja az almát, miközben még a csutkáját is kiszedi, egy perc múlva pedig már ehetjük is az összeszelt almát. Zseniális találmány szerintem.

almaszeletelo.jpg

Jégkockatartó tetővel

Ha beszerzel egy ilyen jégkockatartót, nem kell félned attól, hogy kiloccsan a víz, amikor beteszed a fagyasztóba. Nekem ez egy állandó probléma, mindig trükköznöm kell, hogy ne folyjon ki, úgyhogy abszolút hasznosnak tartom.

jegkockatarto.jpg

Szilikonforma tojás- vagy palacsintasütéshez

Ha szeretnéd meglepni a családot vagy a barátokat egy különleges reggelivel, akkor szerezz be egy ilyet, ebben öröm lesz sütögetni. Nagyon sok formában elérhető, de a smiley és a szív a "közönségkedvenc".

tojasforma.jpg

Pizzaolló

Én személy szerint nagyon nem szeretek pizzavágót használni, sosem elég éles, nem szeli el jól a pizzát. Ezzel viszont ahogy szeletelsz, már egyszerre tálalsz is. Pizzarajongóknak kötelező! 

pizzaollo.jpg

Citromspray

Sokszor előfordul, hogy egy sütibe csak pár csepp citromra lenne szükségünk, ilyenkor általában a citromaromához nyúlunk, vagy felvágunk egy citromot, de úgy a nagy része kárba megy. Ezt a kis eszközt bele tudjuk csavarni a citromunkba, és nyomásra jön belőle a friss citromlé. Előfordulhat, hogy a rost eltömíti a csövet, néha azért tisztítani kell. 

citromspray.jpg

Mágneses kés- és ollótartó

Ha féltjük a kés élét, ezért nem szeretünk késtartót használni, akkor vegyünk egy ilyen mágneses verziót. Ráadásul ezzel a megoldással nem kell keresgélni, mindig kéznél vannak a kések vagy ollók, bármilyen fémből készült eszközt ráakaszthatunk.

magneseskestarto.jpg

Hajlított sajtreszelő

Biztosan veled is előfordult már, hogy ahogyan reszelted a sajtot, nagy része nem az étel vagy szendvics tetejére került, hanem mellé. Ez a hajlított változat segít abban, hogy a sajtunk ne szóródjon szét, és tényleg oda kerüljön belőle, ahova kell.

hajlitottsajtreszelo.jpg

Zöldfűszert vágó olló

Ha snidlinget, petrezselymet, kaprot vágnánk, akkor nagyon hasznos lehet ez a kis konyhai eszköz. Egyszerre öt darabot vág le a fűszerből, úgyhogy se perc alatt kész vagyunk a szeleteléssel.

zoldfuszerollo.jpg

Na jó, valljuk be, hogy ezek az eszközök azért nem pótolhatatlan konyhai kiegészítők, de szerintem mindenképpen jópofa kis ajándékok vagy meglepetések lehetnek, és biztosan lesz köztük legalább 1-2 olyan darab is, amit utána nem tudunk már nélkülözni. Ezeket egyébként nagyon sok online boltban meg tudjátok venni, de Ebayről vagy Wishről is megrendelhetitek őket sokkal kedvezőbb árakon. 

Fotók: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3514358339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása