Így készül a legropogósabb házi zabkeksz

Ács Bori 2018. november 15.

Gyerekek függenek tőle, felnőttek imádják, a bolti mégis száraz, túlédesített vacak. Muszáj legalább néha nekiállni házilag kekszeket gyártani, mert összehasonlíthatatlanul jobb lesz a saját változtatunk, ráadásul millió módon variálható. 

Ha édesség is, legalább rostban és tápanyagokban gazdag legyen, adjon energiát, amivel elpörög a gyerek még néhány órát a játszótéren, amitől új erőre kap a fáradt iskolás leharcolt agya, mert az üres kalóriás édességek nem képesek erre. A zab tényleg működőképes eszköz erre a célra, kásában reggeli, kekszben pedig cipelhető energiaforrás.

dsc_2778.jpg

A lenti alapreceptet lehet turbózni mazsolával, aszalt gyümölcsökkel egészen apróra vágva, a liszt egy részét cserélhetjük darált mogyoróra, dióra, mandulára, kókuszra, aszerint, mi van otthon vagy milyen ízre vágyunk. 

 

Fotók: Ács Bori/ Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1414365647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása