Lencse, dió és lenmag - tökéletesek együtt. Egy nagyon egyszerű recept, amit a vegák és a húsimádók is szeretni fognak. Sőt, elég a sajtot lecserélni és a vegánok is állhatnak neki a sütésnek.
Ez a recept eltér egy kicsit a megszokottól - a lencse se beáztatva, se előfőzve, se lepürésítve nincs. Egy szárazabb, pergős lencsére van szükségünk, nem a lencsepép fogja összetartani a masszát, hanem egy kis szójaszósz.
Éppen ezért nem annyira könnyen formázható a massza, kicsit darabos, úgyhogy nem olajban, hanem sütőben kell kisütni a fasírtokat - így biztosan nem fognak szétesni és legalább kevesebb vele a munka is.
Se tojás, se zsemlemorzsa nem kell ehhez a fasírthoz, ellenben van benne dió, lenmag és sajt. A sajtot leszámítva minden hozzávaló vegán, úgyhogy ha szeretnénk, azt is ki tudjuk cserélni nemes élesztőpehelyre, ami nem más, mint egy édeskés, sajtos ízvilágú inaktivált élesztő, ami vegánoknak tökéletes sajtpótló lehet.
A lencse rendkívül egészséges, tápanyagban gazdag, tele van rosttal és fehérjével. Rosttartalmának köszönhetően tisztítja a beleket, méregtelenítő hatású és diétázóknak is kiváló választás. Mivel fehérjében gazdag, tökéletesen pótolni tudja a tejben található anyagokat, akár a laktózérzékenyek számára is.
Fotó: Shutterstock