30 perces sörös sajtleves - Hidegben így jobban esik a sör

Sági Zsófia 2018. november 12.

Ez egy különleges, erőteljes ízvilágú leves, ami nem biztos, hogy mindenkinek ízleni fog, viszont akinek igen, annak egy perc alatt a kedvence lesz. Hétköznapokra, de ünnepi alkalmakra is tökéletes választás lehet, ha szeretnénk meglepni a családot egy nem mindennapi ízélménnyel. 

A sajt mindenhez és mindenbe jó, de levesbe különösen. Egy jó sajt mellé pedig tökéletesen illik valamilyen alkohol, jelen esetben egy lágyabb, világos sör. 

sorossajtleves.jpg

Csak rajtunk múlik, hogy mennyire lesz erőteljes a sör íze a levesben. Minél tovább főzzük, annál inkább elpárolog az alkohol vagy legalábbis az erőteljes aromája. Folyamatosan kóstolgassuk főzés közben a levest, állítsuk be az ízeket a mi ízlésünknek megfelelőlen. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a tej, a tejszín és a sajt is lágyítani fog még az aromákon.

Ha viszont tényleg azt szeretnénk, hogy csak minimális legyen a sör íze - vagy azért, mert gyerekek is esznek belőle, vagy azért, mert nem szeretjük annyira az aromáját -, akkor egy része helyett tehetünk hús- vagy zöldségalaplevet a levesünkbe. Ebben a receptben például 450 ml sör kerül a tej és tejszín mellé, de csinálhatjuk 200 ml sör és 250 ml alaplé aránnyal is, ha egy lágyabb, kevésbé karakteres ízű fogást szeretnénk.

 Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8914359771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása