Csokoládés sült alma, ahogyan Pom Pom készíti

Recept gyerekkorunk szakácskönyvéből

Ács Bori 2018. november 9.

Gyerekkori fahéjas alma illatú vasárnap délutánokra emlékeztetett a Pom Pom meghív uzsonnára című könyv egyik receptje. Anyukám mindig ilyenkor sütötte meg a ráncosan maradt almákat sok sok fahéjas cukorral a tetején, méghozzá nem is akárhogyan.

Pom pom szakácskönyvének a desszertes, édességes fejezete a legjobb. Talán néhány háztartásban maradt még olyan klasszikus mini grill, amiben remekül oda lehetett égetni a melegszendvicseket. Nálunk máig is van egy, és bár ráz egy kicsit, még mindig működik. Ebben sütöttük meg az almákat kiskoromban úgy, hogy a tetejük egy kicsit oda is pirult. Evés közben természetesen több ponton súlyos égési sérüléseket szereztünk, de ez a szertartás szerves része volt.

Pom Pom receptje kicsit különbözik a mi egyszerű eljárásunktól. Lekvárral grillezi az almát, majd amikor megsült, csokoládé öntettel locsolja meg.

dsc_2228.jpg

A recept szerint a csokoládét fel kellene javítani egy kevés vízből és cukorból főtt sziruppal, ettől azonban most az egyszerűség jegyében, no meg  a cukor mennyiség csökkentése végett eltekintettünk. A lekvár is cukormentes volt, amit felhasználtunk a recepthez.

 

Fotó: Ács Bori

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3614308713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása