Kívül ropogós, belül krémes baileys-es brownie - Erre mondják, hogy elolvad a szájban

Sági Zsófia 2018. november 6.

Akkor jó igazán egy brownie, ha belül még ragacsos. Ennél jobb kifejezés nincsen rá, az a lényeg, hogy kicsit krémes, ragacsos állagú maradjon, nem szabad teljesen kiszárítani. Ha erre odafigyelünk, akkor egyenes az út a sikerhez. 

Egy egyszerű csokis brownie is isteni, de ez a baileys-es verzió elképesztően finom. Egy kis espresso is van benne, ami hangsúlyosabbá teszi a csokoládé ízét, de a Baileys koronázza meg igazán ezt a süteményt. 

brownie_2.jpg

A legjobban a sütési időre kell figyelni. Általában ez 20 percet vesz igénybe, de lehet picit kevesebb vagy több is. A brownie esetében nem feltétlenül kell a fogpiszkálónak teljesen tisztának lennie: ha beleszúrjuk és még egy picit ráragad a tészta, az nem baj. Nem szabad, hogy a közepe kiszáradjon, akkor egy csokis piskótánk lesz, és nem egy isteni, ragacsos állagú süteményünk. Akkor tökéletes a brownie, ha kívülről egy vékony, roppanós réteg védi a krémes, lágy tésztát.

Sok cukor és sok csokoládé (vagy kakaópor) alkotja ezt a süteményt, úgyhogy ezt a receptet az igazán édesszájúaknak ajánlom. A brownie jó tömény, már egy szelettel el lehet telni, úgyhogy sokáig ehetjük az elkészült desszertet - se az állaga, se a minősége nem fog romlani. Mellé egy bögre tejet vagy kávét ajánlanék.

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr2214335775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása