Ez az ázsiai ízvilágú krémleves egy szuper választás lehet a hideg napokra, ráadásul nemcsak a hétköznapok, hanem a különleges alkalmak tökéletes kísérője is lehet.
Ez a leves pár pillanatra Ázsiába repít minket: ezt a curry, citromfű, lime, kókusztej és a gyömbér garantálja. Nem egy megszokott ízvilágról van szó, valószínűleg nem mindenki ízlésének felel meg ez a recept, de legalább egyszer érdemes szerintem kipróbálni, mert elképesztőek benne az ízpárosítások.
Sok olyan hozzávaló van ebben a levesben, ami nem megszokott itthon, de ezeket is be tudjuk szerezni ázsiai fűszerboltokban. Ezek közül van olyan, amelyik opcionális és el is hagyhatjuk, ilyen pl. a halszósz, de arra is gondoljunk, hogyha egyszer megvesszük, akkor utána hónapokig használhatjuk, hiszen csak pár csepp kell belőle.
Ezt a gazdag, krémes levest főételként és előételként is tálalhatjuk. Ez a recept 2 személyre szól, ha főételnek szánjuk, 4 személyre, ha előételnek. Ebben a változatban a levesbetét csirkemell, de egyébként tehetünk bele garnélarákot is, azzal is tökéletesen működik.