Thai csirkés-édesburgonyás krémleves: ha valami különlegesre vágysz

Elvarázsol az ázsiai ízvilág

Sági Zsófia 2018. október 31.

Ez az ázsiai ízvilágú krémleves egy szuper választás lehet a hideg napokra, ráadásul nemcsak a hétköznapok, hanem a különleges alkalmak tökéletes kísérője is lehet. 

Ez a leves pár pillanatra Ázsiába repít minket: ezt a curry, citromfű, lime, kókusztej és a gyömbér garantálja. Nem egy megszokott ízvilágról van szó, valószínűleg nem mindenki ízlésének felel meg ez a recept, de legalább egyszer érdemes szerintem kipróbálni, mert elképesztőek benne az ízpárosítások. 

edesburgonyakremleves.jpg

Sok olyan hozzávaló van ebben a levesben, ami nem megszokott itthon, de ezeket is be tudjuk szerezni ázsiai fűszerboltokban. Ezek közül van olyan, amelyik opcionális és el is hagyhatjuk, ilyen pl. a halszósz, de arra is gondoljunk, hogyha egyszer megvesszük, akkor utána hónapokig használhatjuk, hiszen csak pár csepp kell belőle.

Ezt a gazdag, krémes levest főételként és előételként is tálalhatjuk. Ez a recept 2 személyre szól, ha főételnek szánjuk, 4 személyre, ha előételnek. Ebben a változatban a levesbetét csirkemell, de egyébként tehetünk bele garnélarákot is, azzal is tökéletesen működik. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr2414323159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása