Selymes, almás paszternákleves - Egyszerre különleges és egyszerű

Méltatlanul mellőzött zöldség

Sági Zsófia 2018. október 30.

Répakrémlevesről már mindenki hallott, de paszternákról annál kevésbé. Pedig ez a zöldség egy olyan édeskés ízzel és selymes állaggal bír, ami tökéletes püréhez és krémleveshez is. 

A paszternák egy méltatlanul elfeledett alapanyag, pedig ezt az íze nem indokolja. Értékes zöldség, energiatartalma a krumpliéhoz áll közel. Bár kinézetében nagyon hasonlít a petrezselyemgyökérre, íze sokkal édesebb és teltebb, felhasználása ezért sokrétű. 

paszternakleves.jpg

A paszternákot tökéletesen kiegészíti az alma, szuper ízkombináció ez azoknak, akik szeretik az édes és a sós találkozását. Ehhez adunk még egy kis rozmaringot, de tehetünk bele kakukkfüvet vagy petrezselymet is, az a jó, hogy minden megy hozzá. Egy könnyű és kellemes leves, az őszi, téli időszakra különösen ajánlom, hiszen mindamellett, hogy nagyon ízletes, tele van vitaminnal is. 

Paszternákot leginkább a piacon tudunk beszerezni, de csomagolt verziója a nagyobb szupermarketekben is megtalálható. A paszternák szezonja ősztől kora tavaszig tart, illetve almában is bővelkedünk még ilyenkor, úgyhogy itt az alkalom, hogy nekiálljunk ennek a receptnek. 

 Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5714310247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása