Selymesen lágy karfiolkrémleves - Főételnek is beillik

Mindenképp megéri kipróbálni

Sági Zsófia 2018. október 22.

Az egyik kedvenc zöldségem a karfiol, de krémlevest eddig még nem készítettem belőle. A minap azonban rátaláltam erre a receptre, és rögtön meg is kellett főznöm. Krémes, lágy, forró - többet nem is kívánhatnék.

Karfiolból eddig mindig megmaradtam a rántott vagy a sült verziónál. Nem mondom – azok is isteniek -, de mindenképpen megéri kipróbálnotok ezt a receptet is, ha szeretnétek újítani picit.

karfiolkremlevesnagy.jpg

Ráadásul sokkal gyorsabban elkészül, mintha nekiállnánk panírozgatni, nagyjából 25 perc alatt készen van. Akár főételként is megállja a helyét ez a sűrű krémleves, főleg, ha még pirítóst is kínálunk mellé.

Én személy szerint imádok ebben az őszi hidegben forró leveseket főzni, feltöltenek energiával és átmelegítenek. Ha pedig elkapott az őszi influenza, akkor végképp megéri elkészíteni ezt a receptet, mert a karfiol tele van C- és K-vitaminnal, ráadásul gyulladáscsökkentő hatása is van.

Fotó: Shutterstock 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr614302361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása