Az egyik kedvenc zöldségem a karfiol, de krémlevest eddig még nem készítettem belőle. A minap azonban rátaláltam erre a receptre, és rögtön meg is kellett főznöm. Krémes, lágy, forró - többet nem is kívánhatnék.
Karfiolból eddig mindig megmaradtam a rántott vagy a sült verziónál. Nem mondom – azok is isteniek -, de mindenképpen megéri kipróbálnotok ezt a receptet is, ha szeretnétek újítani picit.
Ráadásul sokkal gyorsabban elkészül, mintha nekiállnánk panírozgatni, nagyjából 25 perc alatt készen van. Akár főételként is megállja a helyét ez a sűrű krémleves, főleg, ha még pirítóst is kínálunk mellé.
Én személy szerint imádok ebben az őszi hidegben forró leveseket főzni, feltöltenek energiával és átmelegítenek. Ha pedig elkapott az őszi influenza, akkor végképp megéri elkészíteni ezt a receptet, mert a karfiol tele van C- és K-vitaminnal, ráadásul gyulladáscsökkentő hatása is van.
Fotó: Shutterstock