Gombás szelet, ami jobb, mint egy pörkölt

Mama-féle specialitás

Sági Zsófia 2018. október 18.

Ha vasárnap, akkor pörkölt. Legalább is nálunk ez minden olyan hétvégén így megy, amikor otthon vagyunk nagyszüleimnél. Azonban, amikor már elég volt a pörköltből, akkor mindig kikönyörögjük a mama-féle gombás szeletet. Ez az a recept, amit nem tudok megunni! 

Paprikás, tejfölös, gombás, minden van benne, ami kell. A finom szószban pedig vékony szeletekre vágott, puhára főtt rövidkaraj szeletek vannak. Megunhatatlan ez a kombó. 

Mamám szinte mindenbe rak egy kis köményt, így ez ebben a receptben sem marad el. Nagyon jól passzol a paprikás alaphoz, ad egy plusz ízt az egész ételnek. Ha nyáron készíti ezt a receptet, akkor a tejfölt néha kihagyja belőle, hogy tovább elálljon, úgyhogy lehet picit változtatni az ételen az időjárástól függően is.  

gombasszelet.jpg

Fotó: Saját

A gombás szelethez minden köret passzol. Lehet kínálni nokedlivel, fusillivel vagy másfajta tésztával, de rizzsel is tökéletesen megállja a helyét. Ha szeretnénk egy kis időt megspórolni, akkor a két utóbbiból főzzük valamelyiket.

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7714293245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása