A sütőtök az egyik kedvenc őszi alapanyagunk. Számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, egészségmegőrző hatását is szeretjük, ráadásul könnyen emészthető.
A férfiak többnyire nem igazán rajonganak érte, pedig az ő egészségükre is jótékony hatással van. Ahhoz, hogy megegyék, többnyire trükközni kell: olyan alapanyagokkal érdemes vegyíteni, melyek mellett nem túl domináns a sütőtök íze, és ajánlott valamilyen húst is adni hozzá. Ilyen finom étel például a sütőtökös csirkeragu.
A sütőtökre a férfiak egyébként is úgy gondolnak, mint valami unalmas, bizarr zöldségre. Pedig a húson túl jóban van édességekkel is, ha a párunk például imádja a sütiket, érdemes meglepni egy jóféle tejszínes, fűszeres sütőtökös pitével, vagy a lengyelek pancake-jával.
Ebben a receptben nem tejszínt, hanem tejet és tejfölt használok - érzésre olyan, mintha tejszínnel készülne, selymes és lágy lesz, de többszöri kísérletezésre ez az arány ugyanolyan jól bevált, mint a tejszín. Tej és tejföl pedig mindig van náliunk a hűtőben. De lássuk a receptet!