Sűrű és tejszínes: sütőtökös csirkemellragu, ami a curry-től lesz igazán pompás

Orbán Violetta 2018. október 16.

A sütőtök az egyik kedvenc őszi alapanyagunk. Számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, egészségmegőrző hatását is szeretjük, ráadásul könnyen emészthető.

A férfiak többnyire nem igazán rajonganak érte, pedig az ő egészségükre is jótékony hatással van. Ahhoz, hogy megegyék, többnyire trükközni kell: olyan alapanyagokkal érdemes vegyíteni, melyek mellett nem túl domináns a sütőtök íze, és ajánlott valamilyen húst is adni hozzá. Ilyen finom étel például a sütőtökös csirkeragu.

 fb-csirkemellragu-sutotokos.gif

A sütőtökre a férfiak egyébként is úgy gondolnak, mint valami unalmas, bizarr zöldségre. Pedig a húson túl jóban van édességekkel is, ha a párunk például imádja a sütiket, érdemes meglepni egy jóféle tejszínes, fűszeres sütőtökös pitével, vagy a lengyelek pancake-jával.

Ebben a receptben nem tejszínt, hanem tejet és tejfölt használok - érzésre olyan, mintha tejszínnel készülne, selymes és lágy lesz, de többszöri kísérletezésre ez az arány ugyanolyan jól bevált, mint a tejszín. Tej és tejföl pedig mindig van náliunk a hűtőben. De lássuk a receptet!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5914258967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása