Az édes és a sós ízek keverése minden igazi gourmet fantáziáját megmozgatja. Aki elsőre ódzkodna a méz és a mustár házasságától, vegyen könnyes búcsút a sztereotípiától: a tejszínnel eggyé válik a mustár jellegzetesen karakán aromája és a méz selymesen édes ízvilága.
A mézes-mustáros szószokat sokáig salátaöntetként lehetett elképzelni, és még így is bizarrnak tűnt, hát még a húson! De az amúgy karakter nélküli csirkemellnek jót is tesz, ha minél markánsabb ízvilágba borítjuk.
Laktózérzékenyeknek külön jó hír, hogy akár növényi tejjel is elkészíthetjük ezt a mennyei ragut, csak a végén egy kis sűrítésre lehet szükség,, egy kanál liszttel. De nem csak ezt variálhatjuk: a rizstől kezdve a tésztáig bármilyen körettel finom.
Finom, gyors, tejszínes csirkemellragu
Akár ebédre, akár vacsorára is kiváló fogás: munkából hazaesve kézmosás és játszóruhába-bújás után, hipp-hopp összedobható. A bársonyos ízek sok fajta bort elbírnak.
A tökéletes recept az arányokon múlik, és bár a legtöbb háziasszony érzésre főz, az ilyen erős ízeknél mégis jó tudni, mennyi az annyi.