Mézes-mustáros csirkemellfalatok tejszínes mártásban: ennél jobbat nem kívánhat magának csirkemell

Gedeon Lili 2018. október 13.

 Az édes és a sós ízek keverése minden igazi gourmet fantáziáját megmozgatja. Aki elsőre ódzkodna a méz és a mustár házasságától, vegyen könnyes búcsút a sztereotípiától: a tejszínnel eggyé válik a mustár jellegzetesen karakán aromája és a méz selymesen édes ízvilága. 

A mézes-mustáros szószokat sokáig salátaöntetként lehetett elképzelni, és még így is bizarrnak tűnt, hát még a húson! De az amúgy karakter nélküli csirkemellnek jót is tesz, ha minél markánsabb ízvilágba borítjuk.

Laktózérzékenyeknek külön jó hír, hogy akár növényi tejjel is elkészíthetjük ezt a mennyei ragut, csak a végén egy kis sűrítésre lehet szükség,, egy kanál liszttel. De nem csak ezt variálhatjuk: a rizstől kezdve a tésztáig bármilyen körettel finom.

Finom, gyors, tejszínes csirkemellragu

Akár ebédre, akár vacsorára is kiváló fogás: munkából hazaesve kézmosás és játszóruhába-bújás után, hipp-hopp összedobható. A bársonyos ízek sok fajta bort elbírnak.

mezes-mustaros-csirke_1200.jpg

A tökéletes recept az arányokon múlik, és bár a legtöbb háziasszony érzésre főz, az ilyen erős ízeknél mégis jó tudni, mennyi az annyi. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8614233087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása