A sűrű és savanykás tárkonyos csirkeraguleves receptje - Tejszínnel az igazi

szebegyinszki.szilvia 2018. október 9.

A tárkonyos csirkeraguleves lassan, de biztosan átvette nálunk az egyszerű húsleves helyét a vasárnapi asztalon. Ez az alattomos leves ugyanis olyan finom, hogy egy-kettőre belopja magát az emberek szívébe, ráadásul hidegen is isteni.

Míg nyáron inkább a könnyű levesekhez vonzódunk, ahogy hűl az idő, úgy költöznek vissza a menükbe a testesebb, tartalmasabb ételek. A csirkeraguleves tökéletes az átmeneti időszakra, hiszen könnyebb, mint az igazi nagypályások, a babgulyás, vagy a lencseleves, mégis elég tartalmas ahhoz, hogy jóllakjon vele az ember, akár önálló fogásként is.

tarkonyos-csirkeraguleves-nagy.jpg

Sok asztalon kerül mellé kenyér, vagy zsömle amitől még kiadósabb lesz. Vacsorára is tökéletes, főleg hidegen, mert nem terheli meg a gyomrot. Szemben a klasszikus őszi-téli levesekkel, a tárkonyos ragu melegebb időben is fogyasztható, hiszen savanykássága segít elviselni a hőséget.

Pillanatokon belül szeretni fogja az egész család, még akkor is, ha egészen idáig esküdtek a klasszikus csirkehúslevesre. Nálunk minden alkalommal perceken belül elfogy, és szinte sosem éri meg, hogy megkóstolhassuk hidegen.

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4714272815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása