Pikáns baconös-savanyú káposztás rétes

Könnyű ebéd vagy puccos köret

SóBors 2018. október 3.

A rétes nem feltétlenül édesség, habár mi magyarok hajlamosak vagyunk akként kezelni. Tessék, itt egy pikáns sós verzió, ami ráadásul egy elég sokoldalú étel, ha akarod, uzsonna vagy vacsora, ha akarod, köret, de akár ebédre is elviheted a munkahelyedre, nem lesz utána hiányérzeted.

Rétest készíteni meglehetősen hálás feladat: a tésztával nem kell bindzsizni egyáltalán, elég csak összedobni a tölteléket, feltekerni, és már meg is vagyunk. Ennek a savanyú káposztás rétesnek a töltelékében a fő anyagon kívül még hagyma, bacon és paprika van - ha valamelyiket nem szereted, akár ki is hagyhatod, de így jó az összhatás.

savory_strudel_stuffed_with_sour_cabbage_bacon_red_pepper_and_onion.jpg

A tetejét megszórhatod egy kis szezámmaggal, vagy más apró maggal, de ha éppen nincs otthon, akkor sincs semmi baj, anélkül is simán elmegy.

Tejföllel kenegetjük

A rétestésztával úgy kell dolgozni, hogy amikor felbontottuk a csomagolást, már nincs sok időnk, úgyhogy a tölteléket előre kell elkészíteni. A réteslapokat egy konyharuhán tesszük egymásra, mert az nagy segítség lesz a feltekerésben. Mivel ez egy sós rétes, a lapokat most nem vajjal, hanem tejföllel kenegetjük, hidd el, könnyebb dolgod lesz.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6214261763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása