Nem tudom, észrevettétek-e már, de mi itt a Só&Borson hatalmas rajongói vagyunk a zöldségeknek és a gyümölcsöknek. Nemcsak azért, mert hiszünk abban, hogy igenis egészségesre ehetjük magunkat, és ha jó kajákat eszünk, akkor örökké sokáig élünk, méghozzá kiváló egészségnek örvendve, hanem azért is, mert a legtöbb zöldség és gyümölcs egyszerűen finom, szexi és élvezetes.
Ennek megfelelően akkor sem szeretnénk lemondani róluk, amikor éppen nem teremnek. Szerencsére számtalan remek tartósítási eljárás létezik, ezek közül a kedvencem az aszalás, mivel a víz kivonásával gyakorlatilag egy ízkoncentrátum marad a markunkban.
Az édes gyümölcs és a sós hús szuper párosítás, imádjuk! Ráadásul nem is nagy kunszt egybeforrasztani a kettőt. Készíthetünk például a gyümölcsökből mártást, vagy egyszerűen belegöngyölhetjük a húsba, mint most.
Forrázd le vagy áztasd borba
Az aszalt gyümölcsöket egyébként érdemes egy kicsit előkészíteni: a sima hétköznapokon elég, ha nyakon öntjük forró vízzel, így villámgyorsan visszanyerik a puhaságukat, hétvégén, vagy amikor ráérősebben főzünk, és még izgalmasabb ízhatást szeretnénk elérni, nyugodtan áztassuk a gyümölcsöket borba. Az alkohol ugyan nem fog elpárologni sülés közben, de hát nyugtassuk magunkat azzal, hogy a páclét nem ittuk meg. Vagy de.
Fotó: Shutterstock