Aszalt gyümölcsökkel töltött csirkemell

A tetején isteni pirított dióval

Belsőolga 2018. október 2.

Nem tudom, észrevettétek-e már, de mi itt a Só&Borson hatalmas rajongói vagyunk a zöldségeknek és a gyümölcsöknek. Nemcsak azért, mert hiszünk abban, hogy igenis egészségesre ehetjük magunkat, és ha jó kajákat eszünk, akkor örökké sokáig élünk, méghozzá kiváló egészségnek örvendve, hanem azért is, mert a legtöbb zöldség és gyümölcs egyszerűen finom, szexi és élvezetes.

Ennek megfelelően akkor sem szeretnénk lemondani róluk, amikor éppen nem teremnek. Szerencsére számtalan remek tartósítási eljárás létezik, ezek közül a kedvencem az aszalás, mivel a víz kivonásával gyakorlatilag egy ízkoncentrátum marad a markunkban.

aszalt_gyumolccsel_toltott_csirke.jpg

Az édes gyümölcs és a sós hús szuper párosítás, imádjuk! Ráadásul nem is nagy kunszt egybeforrasztani a kettőt. Készíthetünk például a gyümölcsökből mártást, vagy egyszerűen belegöngyölhetjük a húsba, mint most.

Forrázd le vagy áztasd borba

Az aszalt gyümölcsöket egyébként érdemes egy kicsit előkészíteni: a sima hétköznapokon elég, ha nyakon öntjük forró vízzel, így villámgyorsan visszanyerik a puhaságukat, hétvégén, vagy amikor ráérősebben főzünk, és még izgalmasabb ízhatást szeretnénk elérni, nyugodtan áztassuk a gyümölcsöket borba. Az alkohol ugyan nem fog elpárologni sülés közben, de hát nyugtassuk magunkat azzal, hogy a páclét nem ittuk meg. Vagy de.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr214264329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása