Szuperfinom töltött tojás, ami a szemet is kényezteti

Ezt biztosan mindenki megkóstolja

Belsőolga 2018. szeptember 29.

Előbb-utóbb elérkezik az életben az a pillanat, amikor elkezdjük unni a legjobb alapanyagot is. Ilyenkor érdemes magasabb szintre lépni vele, és valami meghökkentőt, vagy vicceset húzni.

A töltött tojás annyira retró étel, hogy ma már tényleg csak viccből tenném az asztalra, ha vendégek jönnek, hétköznapokon pedig sokkal jobb és gyorsabb megoldások is léteznek, amit készíteni lehet belőle. A zöld tojás viszont egészen más téma.

avokados_toltott_tojas.jpg

Mi mástól lenne zöld, mint az avokádótól. Szerencsére, ma már lehet kapni érett avokádót is, amivel nagyjából biztosra mehetünk. Az tuti, hogy nem kell napokig érlelni papírzacskóban, és nem is vágjuk el vele a kezünket, amikor megküzdünk vele, nem ez a nagy kaland az érett avokádóban. Hanem az, hogy nem kell ugrásra készen várni azt a nagyjából három pillanatot, amikor az avokádó már fogyasztásra érett, de még nem plöttyedt.

Az avokádós tojáskrém nagyjából ugyanúgy készül, mint az avokádókrém, azzal a különbséggel, hogy most egy kicsit sem szabad darabosnak maradnia, ezért betesszük a turmixgépbe a hozzávalókat. Adunk hozzá fokhagymát, citromlevet, sót és borsot, na meg a tojások sárgáját, majd megfogadjuk Andi tanácsát, és nem teszünk bele tejfölt. Mondom nem.

Azt a keveréket pedig habzsákból ügyesen vissza tudjuk tölteni a tojásokba, de főleg szépen és jópofán. Jó szórakozást!

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7814251167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása