Öt trükk, hogy étteremben se edd túl magad

Egy éttermezés még nem jelenti a diétád végét

Belsőolga 2018. szeptember 29.

Ősrégi igazság, hogy sokkal egyszerűbb egészségesen étkezni, ha az ember otthon főz, és nem szolgáltatja ki magát mindenféle zseniális szakácsok kénye-kedvének, szaktudásának és csábításának. Elég egy jól felépített tányér, ami elsuhan mellettünk a pincér karján, és máris oda a diétánk.Kinek kellett ez?

Szerencsére azért van itt pár jó tanács, amit érdemes megfogadni, ha házon kívül szeretnénk étkezni, mégsem gondoljunk, hogy ez egyben az egészséges táplálkozási szokásaink végét kellene, hogy jelentse. Természetesen a csapdákat az éttermek ügyesen elrejtették, vagyis ember legyen a talpán, aki mindet ki tudja kerülni, de azért próbálkozni lehet.

1. Ne menj éhesen étterembe!

Ahogy a szomszéd fogalmazott nagyon találóan: rutinos lakodalomba járó módjára mindig eszik egy keveset otthon, mielőtt vendégségbe, vagy étterembe megy. Ki tudja, hogy mennyit kell ugyanis várni még az ételre, és korgó gyomorral az ember hajlamosabb túlrendelni, majd túlenni magát. Erre pedig semmi szükség. Nincs mindig arra lehetőség, hogy otthon indulás előtt bekapj egy egészséges szendvicset, egy tányér levest, vagy egy salátát, de nem kell megvárni az éttermezést azzal, amíg nem kopog a szemed az éhségtől. Máris nem a kiéheztetett nőstényfarkas mosolyával az arcodon rendeled be a leggyorsabban elkészülő, ugyanakkor legkalóriadúsabb fogást, amit el is pusztítasz az utolsó morzsáig.

etterem.jpg

2. Ágyazz meg a rendelésnek

Természetesen attól még előfordulhat, hogy mégis farkaséhesen esel be az étterembe. A legjobb trükk ilyenkor az, ha gyorsan kérsz egy könnyű levest, ami villámgyors megoldás a problémára. Az étlapot csak ezután kezdd el tanulmányozni! Korgó gyomorral senki sem olyan kis fegyelmezett, lássuk be.

3. Nem muszáj sült krumplival kérni

A jobb éttermekben természetesen nem véletlenül kínálják úgy az ételt, ahogy az az étlapon áll. Ha viszont olyan helyen jársz, ahol sült krumpli, kukoricás rizs és zöld köret közül lehet választani, nem fognak megsértődni, ha a javasolt megoldás helyett inkább a zöldségeket kéred. Vagy még jobb, ha grillzöldségeket, mert az nem hüvelyesekkel meg kukoricával van tele, hanem valódi zöldségekből áll.

4. Létezik a világon fél adag is

Sok étterem sajnos még mindig azt gondolja, hogy a vendég akkor elégedett, ha lelóg a tányérról a rántott hús, és út közben potyog a malomkerék nagyságú tálról a köret. Arról persze nem szeretnénk most értekezni, hogy jól gondolják-e, vagy sem, minden esetre jobban jársz, ha csak fél adagot kérsz, sőt, még annál is jobban, ha egész adagot két tányérral, és együtt falatozzátok be a partnereddel, nagy egyetértésben. Ráadásul így még marad hely valami finom desszertnek is.

5. Apropó, desszert, abból is létezik energiatakarékos változat

Azt persze mindenki sejti, hogy egy szelet krémes, torta, vagy fagyi nem igazán szolgálja az egészségünkkel kapcsolatos, hosszú távú céljainkat. A legtöbb étterem étlapján általában cukormentes édességet is találunk, amiről nem igazán tudjuk megmondani, hogy az, mivel annyira finom, jól kidolgozott, és amúgy is rögtön készen vagyunk a látványtól.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9614248989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása