Az amerikai kukoricakenyérre már az első alkalommal ráfüggtünk

Tök nagy mázli, hogy csak öt percet kell foglalkozni vele

Belsőolga 2018. szeptember 27.

Mostanában jó sok avokádós recept volt a Sóborson, úgyhogy itt az ideje, hogy "ha lúd, legyen kövér" alapon, süssünk hozzá valami rendes Közép-amerikai dolgot, amivel autentikusan fogyaszthatjuk. Például amerikai kukoricakenyeret.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én imádom a kukoricát, és csak finom lehet, amiben kukorica van. Na jó, a kukoricás rizs határeset. A nagy darab, nem túl édes, szivacsos kukoricás sütik azonban abszolút befutók. Mondjuk, a tetejükön egy kis vajjal. Vagy avokádóval. Vagy kitunkolni vele a chilis babot.

amerikai_kukoricakenyer.jpg

Ráadásul elkészíteni is nagyjából annyira macerás, mint egy muffintésztát, ami, ugye tudjuk, a gyengék, lusták és krónikus időhiányban szenvedők mentsvára, szóval ezt sem tartott tovább kikeverni 5 percnél, de abban már a mosogatás is benne volt. És még bevásárolni sem kellett hozzá, mert minden volt itthon, annyira "bonyolult" étel.

Kukoricadarát egyébként érdemes otthon tartani, mert nemcsak ezt az isteni kukoricakenyeret lehet megsütni belőle, hanem például készíthetsz pár perc alatt polentát, ami puliszka, és hagyományos magyar étel, csak így emlegetve nem olyan trendi, mint polentaként, sőt, vacsorára főzhetsz belőle tejbepuliszkát, ami a tejbegríz eggyel egészségesebb és finomabb verziója. Légy egyéniség, és csak azért is keverd össze a kakaóval!

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4314253435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása