A káposztás tészta porcukorral és borssal az igazi

Mikor ettél utoljára káposztás tésztát? Ha régen, az hiba

Belsőolga 2018. szeptember 24.

Annak idején, a főiskolai kolesz menzáján abszolút kedvencünk volt a káposztás tészta. Nem, mintha mást nem tudtak volna főzni, sőt, egyenesen elkényeztettek minket, a vörösboros marhapörkölttől a frissen, trappistából sütött rántott sajtig minden volt, azóta is visszasírjuk.

A káposztás tésztát viszont tényleg mindennél jobban készítették. Természetesen már az átadópultnál elkezdtük egymás tányérját figyelni, hogy mit kér hozzá: borsot-e, vagy porcukrot, és végtelen humorforrás volt, ha fiúk cukrosan kérték, mert az szerintünk olyan ovis.

kaposztas_teszta.jpg

Mert a káposztás tésztát természetesen porcukorral ÉS borssal kell enni! A tésztát pedig nemcsak úgy kifőzzük, hanem előtte jól megpirítjuk a sütőben, ettől lesz olyan ellenállhatatlanul finom sült íze.

A káposztát pedig nyugodtan áttolhatjátok a kutteren, én sem szoktam másképp, teljesen felesleges erőfeszítés a sajtreszelővel bohóckodni. A lényeg, hogy párolás előtt eresszen egy kis levet a sótól, és természetesen megfelelő mennyiségű karamellre dobjuk rá, amit a végén még tetézünk porcukorral. Meg borssal.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8114239957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása