Igazi kényeztető desszert, az alapja egy extra szaftos, sütőtökpürével és illatos mézeskalácsfűszerrel készült piskóta, ehhez pedig tejcsokis habot társítunk. A csokihabot ízesíthetjük is kávéval vagy naranccsal, bármelyik jól fog passzolni a fűszeres piskótához.
A sütőtök azért kell ebbe a sütibe, mert ősz van és itt az ideje mert attól lesz igazán szaftos és zamatos a piskóta. Ráadásul össze sem fog esni, mert ez nem olyan piskóta, ami összeesik, hanem a biztonságos fajta, az olyan piskótahülyéknek, mint én.
Először a sütőtökös piskótát kell előállítani. Jó megoldás ez a süti akkor is, ha megsütöttünk egy jó nagy tököt, de valamiért nem akar elfogyni, helyette viszont mindenki a két tábla tejcsoki felé kacsintgat. Kobozzuk el gyorsan, és készítsük el ezt a desszertet.
A csokihabot ízesíthetjük narancslikőrrel (vagy narancsvirágvízzel, ha az van otthon) esetleg kávéval, kardamommal, vagy amivel szeretjük. Sőt, ha a tésztából kihagyod a mézeskalács fűszert, akkor is egy egészen más karakterű édességet kapsz.