A gyümölcsös sütik a kimondott kedvenceink, főleg most, amikor a reggeli hűvös miatt már kezd kialakulni bennünk a pánik, úristen, közeleg a tél. Együnk sok gyümölcsöt amíg lehet, töltsük fel a szervezetünk raktárait!
Azt rögtön az elején leszögezhetjük, hogy a túró az összes gyümölccsel finom. Mondj egy gyümölcsöt... na ugye! Az őszibarack viszont szerintünk viszi a prímet, annál nagyobb kebelbarátja nincs a túrónak.
Ráadásul még szezonja is van, szóval nem véletlen, hogy használjuk is. Ennek a sütinek az alapja a piskóta. Ne ijedj meg, adunk hozzá lépésről-lépésre leírást, vagyis, ha eddig nem voltál valami nagy piskóta mester, akkor is sikerülni fog jó eséllyel.
Túró töltelék tejszínhabbal lazítva
A túró magában egy kicsit fojtós lenne, még a gyümölccsel együtt is, ezért fellazítjuk egy kis tejszínhabbal. Ha problémáid, vagy kérdéseid vannak a tejszínhab felverésével kapcsolatban, itt mindent elmondtunk róla, a legfontosabb tudnivaló azonban álljon itt is: a tejszínt mindig tárold a hűtőben, még akkor is, ha UHT tejszínt vettél, és felverés előtt tedd át egy fél órára a mélyhűtőbe. A tejszín ebből a szempontból olyan, mint a cirkuszi krokodil: minél jobban lehűtjük, annál kezelhetőbb.
Fotó: Shutterstock