A legjobb válasz az "úristen, milyen éhes vagyok"-ra: Penne all'arrabiata

Paradicsom, chili, fokhagyma

SóBors 2018. szeptember 16.

Olasz paradicsomos tészta - így már sokkal egyszerűbben és érthetőbben hangzik, mint az, hogy penne all' arrabbiata. Valóban viccesen egyszerű étel, ugyanakkor nagyon finom.

Az olasz konyhának megvan az a szépsége, hogy pár alapanyagból képes egyszerű, de nagyon finom ételeket előállítani. Az általános recept szerint feltesszük főni a tésztát, majd serpenyőben olívaolajat hevítünk, megfuttatunk rajta ezt-azt (általában fokhagymát, most pedig még chilit is), majd hozzáadjuk a szósz a fő alkotóelemét, amit a tészta főzővizével hígítunk.

penne_all_arrabiata.jpg

Ennek a megoldásnak köszönhetően nagyjából annyi idő alatt jutunk meleg ételhez, amíg a tészta kifő. Természetesen, mint mindennek, ennek is van a gasztrosznob (vagy ráérős) változata, amikor a paradicsomokat magunk hámozzuk meg. Én ezt akkor szoktam választani, amikor egyébként is tele van a kert édes, illatos paradicsomokkal. Ha viszont nagyon éhes vagyok, vagy be kell hozzá vásárolni, mondjuk szezonon kívül, akkor inkább a konzerv hámozott paradicsomot veszem le a polcról, az legalább valószínűleg napon érett, nem a hűtőházban.

Így hámozd a paradicsomot

Mivel azonban most pont paradicsomszezon van, álljon itt a paradicsomhámozás módszere. Vizet forralunk, a paradicsomoknak pedig kereszt alakban bevágjuk az alját. Bedobjuk a forró vízbe, majd fél perc után kiszedjük, ekkor már pöndörödik a héja, amit egy mozdulattal simán le tudunk húzni. Nem annyira macerás, mint amennyivel finomabb, mint a konzerv.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6213841466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása