Húsmentes hétfő sorozatunkban ezúttal vegaburgert sütünk, méghozzá csicseriborsóból. A hamburger egyszerű, de nagyszerű étel, és így, hogy nem tocsog a zsírban, még egészségesnek is mondható, feltéve, hogy sikerül hozzá valami rendes bucit választani.
Szerencsére ma már szinte mindenhol lehet kapni csicseriborsó konzervet. A konzerv hüvelyesek az emberiség nagy barátai, legalább olyan hasznosak, mint a száraztészták, gondoljatok csak bele, mennyi időt megspórolunk a segítségükkel!
A vegaburger íze a fűszerezésen múlik, jé. Ez egy jó alaprecept, de ha neked hiányzik belőle valami, nyugodtan korrigáld. Szerencsére, mivel nincs benne nyers hús, meg tudod kóstolni a masszát, hogy minden rendben van-e.
Pihentetés
A csicseriborsó sülés közben hajlamos szétesni, amire az egyetlen megoldás a pihentetés. Éppen ezért a masszát érdemes elkészíteni órákkal a sütés előtt, vagy akár az előző este. Ennek megvan az az előnye is, hogy a fűszerek jobban átjárják a csicseriborsót, vagyis finomabb lesz a burgerünk.
Fotó: Shutterstock