Sütőtökös pite, avagy mi az a pumpkin spice?

Ha már mindenhol megjelent a pumpkin spice latte

Belsőolga 2018. szeptember 7.

Most, hogy már a kávézókban is megjelent a pumpkin spice latte, a piacon pedig ott vigyorog ránk a sokféle csodás tök, itt az ideje, hogy megismerkedjünk a sütőtökös pitével, és egyúttal megtudjuk, hogy mi az a pumpkin spice. Oké, sütőtök fűszerkeverék, de miből áll?

Nos, aki úgy véli, hogy a pumpkin spice erősen hasonlít a mi mézeskalács fűszerünkre, az egyáltalán nem áll távol a valóságtól, ám a tökfűszer messze nem annyira összetett. Van benne, soroljuk: fahéj, gyömbér, szegfűszeg, szerecsendió, kardamom és citromhéj, nagyjából ennyi, és tényleg finom lesz tőle a latte, meg a pite is. Ugye, mondtam már korábban, hogy érdemes beszerezni egy zacskó kardamom magot, rengeteg ételbe jó, és borzasztó sokáig elég egy kis csomaggal.

pumpkin_pie.jpg

A sütőtökös pitét úgy kell elkezdeni, hogy megsütjük a tököt, és kikanalazzuk a tökpürét a héjából. Két csészényire lesz szükségünk egy pitéhez, ami nagyjából egy fél tök. A másik fele fóliával letakarva jó ideig eltartható a hűtőszekrényben, valamikor később pedig készíthetsz belőle például sütőtökkrémlevest.

Így készül a tésztaalap

Ez egyébként egy annyira nélkülözhetetlen alapsüti Amerikában, hogy képzeljétek, a boltban kapható kész pitetészta, úgy, mint nálunk a piskótalap. Az eredeti, amerikai receptekben ezért csak a töltelék elkészítését adják meg, amit bolti tésztába egyengetnek. Nem kell megijedni, mi a biztonság kedvéért leírjuk a tészta elkészítésének a módját is, nem egy ördöngösség, bárki képes összerakni.

Fotó: Shutterstock

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1614210077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása