Az avokádó tonhallal egyszerű, mégis meglepő kombinációja a hozzávalóknak, de működik. Ez a fogás lehet egy könnyű ebéd, vagy vacsora, előnye, hogy íziben elkészíthető, ha már nagyon éhes vagy, és tele van fehérjével, a szénhidráttartalma viszont alacsony. Jól laksz tőle, mégsem hízol, ezt akartad hallani, ugye? Nos, így is van.
A saláták már csak olyanok, hogy roppant egészségesek, ez pedig tényleg maga a csoda. Az avokádóról Váncsa mester óta tudjuk, hogy a tyúkszemtől a teniszkönyökig mindenre jó, habár Jamie Oliver szerint viszont sajnos menthetetlenül ódivatú hozzávaló. Hát, a világnak azon a részén, ahol ő él, lehet, hogy az, itt viszont még bőven vannak benne kiaknázatlan lehetőségek.
Például úgy teszi gazdaggá és krémessé az avokádó ezt a salátát, hogy nincs szükség majonézre. Az extra ízt pedig a citromlé és a koriander adja hozzá. Ha nem szereted a koriandert, vagy momentán pont nincs otthon, nyugodtan helyettesítsd petrezselyemmel, úgy is finom lesz!
Apró, de fontos jó tanácsok
Ehhez a recepthez használhatsz olajban, vagy saját levében eltett tonhalat is. Ezt mindenképpen kalkuláld bele, amikor az olívaolajat locsolod a salátádra! És még egy jó tanács: ha nem szeretnéd azonnal megenni a salátádat, akkor még ne sózd meg, mert az uborka elveszíti a ropogósságát, gumis lesz, ami már nem olyan élvezetes. Elég lesz majd fogyasztás előtt megsózni.
Fotó: Shutterstock