Laktató, de szénhidrátban szegény tonhalas avokádósaláta

Kevés szénhidrát, sok fehérje és nagy élvezet

SóBors 2018. szeptember 6.

Az avokádó tonhallal egyszerű, mégis meglepő kombinációja a hozzávalóknak, de működik. Ez a fogás lehet egy könnyű ebéd, vagy vacsora, előnye, hogy íziben elkészíthető, ha már nagyon éhes vagy, és tele van fehérjével, a szénhidráttartalma viszont alacsony. Jól laksz tőle, mégsem hízol, ezt akartad hallani, ugye? Nos, így is van.

A saláták már csak olyanok, hogy roppant egészségesek, ez pedig tényleg maga a csoda. Az avokádóról Váncsa mester óta tudjuk, hogy a tyúkszemtől a teniszkönyökig mindenre jó, habár Jamie Oliver szerint viszont sajnos menthetetlenül ódivatú hozzávaló. Hát, a világnak azon a részén, ahol ő él, lehet, hogy az, itt viszont még bőven vannak benne kiaknázatlan lehetőségek.

avokados_tonhalsalata.jpg

Például úgy teszi gazdaggá és krémessé az avokádó ezt a salátát, hogy nincs szükség majonézre. Az extra ízt pedig a citromlé és a koriander adja hozzá. Ha nem szereted a koriandert, vagy momentán pont nincs otthon, nyugodtan helyettesítsd petrezselyemmel, úgy is finom lesz!

Apró, de fontos jó tanácsok

Ehhez a recepthez használhatsz olajban, vagy saját levében eltett tonhalat is. Ezt mindenképpen kalkuláld bele, amikor az olívaolajat locsolod a salátádra! És még egy jó tanács: ha nem szeretnéd azonnal megenni a salátádat, akkor még ne sózd meg, mert az uborka elveszíti a ropogósságát, gumis lesz, ami már nem olyan élvezetes. Elég lesz majd fogyasztás előtt megsózni.

 

 

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4714204897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása