Így készül a mandulás-goji bogyós granola

Egészséges reggeli

SóBors 2018. szeptember 4.

Most, hogy - mondjuk ki bátran - elkezdődött az iskola, jól jön néhány egészséges reggeli recept, amit indulás előtt a gyerekbe diktálhatunk. Na, nem pont olyan reggelire gondolunk, amit a boltokban lehet kapni dobozolva, a tömegük harmada pedig cukor, hanem valami tényleg egészségesre. Készíts otthon granolát!

A granolának nemcsak az íze finom, és az állaga vicces, hanem igazi energiabomba. Ráadásul, a magas rosttartalma miatt lassan szívódik fel, ezért a hatása valóban kitart délig. Na jó, ne legyünk telhetetlenek: tízórai szünetig biztosan, a gyerek pedig nem fog az éhségtől szédelegve punnyadni az első órán. Az is valami.

granola.jpg

Az összetevők listája első ránézésre kissé meredeknek tűnik, de nem kell megijedni, ezeknek a többsége már a legtöbb szupermarket bio termékes polcain is ott díszeleg, ami meg nem, az van a bioboltokban és a drogériákban. Szóval, legközelebb, amikor mész kézkrémért, simán bevásárolhatod a granola hozzávalóit, vagy amit nem, azt fantáziadúsan helyettesítheted valami elérhetőbbel.

Frissen is készítheted

A konyhai művelet sem egy ördöngösség: a hozzávalókat össze kell keverni, majd beküldjük a sütőbe, és amikor már gusztusosan ropogósra sült, ehetjük is. Vagyis adhatjuk a gyereknek. El is készül, mire a gyerek is kitámolyog a szobájából, teljes harci díszben.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3213853292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása