Hogyan főzzünk kukoricát? Megmutatjuk a tízperces módszert!

Pikk-pakk

Koncz Andrea 2018. augusztus 28.

A főtt csemegekukorica isteni étel, és ha ismerjük a gyors elkészítési módszert, nagyon hamar el is készül. Mutatjuk, hogy válassz csövet, és hogyan készítsd el - pillanatok alatt.

kukorica1.jpg

A finom főtt kukoricához vezető út első, és talán legfontosabb lépése a boltban/piacon/zöldségesnél zajlik: tudnunk kell választani. De ez nem nehéz, ránézésre fel lehet ismerni a friss - és főzés után finom édes - csöveket. 

1. Keresd a jó csövet

Ehhez csak annyit kell tenni, hogy finoman széthúzzuk valahol a hajhoz közeli végen egy kis részen a leveleket, és rápillantunk a szemekre. Ha szép, élénksárga, gömbölyű szemeket látunk: nyert ügyünk van. Ha viszont a szemek tetején kis besüppedést pillantunk meg, akkor keressünk másik csövet. 

2. Ágyazz meg neki a fazékban

A kukoricának főzés közben plusz ízt ad, ha a leveleket is a lábosba tesszük. Ezért hámozd meg a csövet, és a szép ép levelek felével béleld ki a lábos alját. Fektesd rá a csöveidet, majd takargasd be a kukoricát a levelek másik felével. 

3. Kicsit ússzon a fazékban

Ezután engedj rá vizet, annyira lesz szükséged, hogy a kukoricák már elemelkedjenek a lábos aljáról, kicsit úszkáljanak. Felesleges csurig töltened a fazekat: csak lassabban leszel meg.

4. Forrás után 10 perc, és ne felejtsd ott

Tedd fel legnagyobb lángon, és figyeld mikor forr fel. Onnantól számítva 10 percig kell főzni. Ne felejtsd ott, mert ha túlfőzöd, megkeményedhet, és akkor aztán tényleg főzheted órákig, mire élvezhető lesz.

kukorica1.jpg

5. Edd meg klasszikus módon, vagy vágd le a csőről a szemeket

Vedd ki a vízből, várd meg, míg kézzel kényelmesen foghatóra hűl, ha szeretnéd, enyhén sózd meg, és készen is vagy. Eheted a hagyományos, körberágós módon, vagy ha azt nem szereted, esetleg valamilyen ételbe, salátába kell a kukorica, a csövet a talpára állítva éles késsel könnyen levághatod róla a szemeket, ahogy a videóban is mutatjuk, majd kézzel szétmorzsolva egy tál isteni csemegekukoricád lesz, amit bármilyen ételhez használhatsz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8614186971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása