Most, hogy már megszoktuk a hőséget, és egyre bátrabban merészkedünk be a konyhába, itt az ideje, hogy süssünk valami könnyen-gyorsan elkészíthető, finom, és ismerős húst. Mit szólnál egy mézes-paradicsomos, talán kicsit csípős csirkéhez?
A csirkének nemcsak melle van, habár kétségtelenül az a legnépszerűbb része. A comb és a szárnyak másik ligában játszanak, ott, ahol a szaftos, csodás ízek, és az izgalmak laknak. Ahol a csontok, a bőr szintén hozzáteszi a magáét, és a kisülő zsírral keveredve minden íz életre kel.
Most, hogy így kedvet csináltunk a csirkecombhoz és szárnyhoz, vásároljunk is be belőlük jól, zuttyintsuk nyakon valami szósszal, ha van időnk, érleljük kicsit, ha nincs, akkor toljuk be a sütőbe, lesz, ami lesz. Csalódni már semmiképpen sem fogunk.
A méz és a paradicsom jó párosítás, főleg, ha a fűszerezés is megfelelő hozzá. Ha nem riadsz vissza a csípőstől, nyugodtan tehetsz bele csilit is. A méz és a paradicsom cukortartalma gusztusosan odakaramellizálódik a húsra, ami átveszi az összes ízt. Mennyei lesz, közben meg csak öt percet kellett dolgoznunk az egésszel. Hát nem csodálatos?
Fotó: Shutterstock