A mézes-paradicsomos csirkének még a csontját is leszopogatjuk

Édes, savanyú, csípős és ropogós - megnyalod utána a tíz ujjadat

SóBors 2018. augusztus 22.

Most, hogy már megszoktuk a hőséget, és egyre bátrabban merészkedünk be a konyhába, itt az ideje, hogy süssünk valami könnyen-gyorsan elkészíthető, finom, és ismerős húst. Mit szólnál egy mézes-paradicsomos, talán kicsit csípős csirkéhez?

A csirkének nemcsak melle van, habár kétségtelenül az a legnépszerűbb része. A comb és a szárnyak másik ligában játszanak, ott, ahol a szaftos, csodás ízek, és az izgalmak laknak. Ahol a csontok, a bőr szintén hozzáteszi a magáét, és a kisülő zsírral keveredve minden íz életre kel.

mezes-paradicsomos_csirke.jpg

Most, hogy így kedvet csináltunk a csirkecombhoz és szárnyhoz, vásároljunk is be belőlük jól, zuttyintsuk nyakon valami szósszal, ha van időnk, érleljük kicsit, ha nincs, akkor toljuk be a sütőbe, lesz, ami lesz. Csalódni már semmiképpen sem fogunk.

A méz és a paradicsom jó párosítás, főleg, ha a fűszerezés is megfelelő hozzá. Ha nem riadsz vissza a csípőstől, nyugodtan tehetsz bele csilit is. A méz és a paradicsom cukortartalma gusztusosan odakaramellizálódik a húsra, ami átveszi az összes ízt. Mennyei lesz, közben meg csak öt percet kellett dolgoznunk az egésszel. Hát nem csodálatos?

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6314177883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása