Sütés nélkül: gyümölcsös joghurttorta, az igazi kánikulai hűsítő

Bármilyen idénygyümölccsel finom lehet

SóBors 2018. augusztus 12.

Személy szerint élünk-halunk a sütés nélkül készíthető, hideg sajttortákért, de hát van az a hőség, amikor még a krémsajt, vagy a mascarpone zsírtartalmát is túlzásnak érezzük, és valami sokkal, még annál is könnyebb édességre vágyunk. Itt a joghurtos-tejszínes verzió, imádni fogod.

Mint szinte ebben a műfajban az összes tortát, ezt is el lehet készíteni cukormentesen, IR-kompatibilis változatban is, ilyenkor csak annyi a teendő, hogy alapnak teljes kiőrlésű kekszet használjatok (és persze édesítsétek ízlés szerint), a krémbe pedig cukor helyett szintén édesítőszert tegyetek. A többi pedig mehet az eredeti recept szerint.

joghurttorta.jpg

A joghurtnak persze magától soha nem lesz olyan állaga, mint a krémsajtnak, még akkor sem, ha jó keményre vert tejszínhabbal keverjük. Szükségünk van tehát valamire, ami megköti, ez pedig a zselatin lesz. A fogyasztás előtti hűtést a mélyhűtőben gyorsíthatjuk, az sem baj, ha "odakap", és egy kicsit megdermed.

Bogyókkal, barackkal, vagy bármilyen gyümölccsel finom

A szeder helyett természetesen használhatunk bármilyen más bogyós gyümölcsöt is. Mostanában érik az áfonya, de lehet még kapni málnát és ribizlit is, de akkor se keseredjetek el, ha éppen nem találtok a boltban frisset, mert fagyasztott gyümölccsel éppolyan jól működik a recept. Sőt, a jeges gyümölcstől még hamarabb meg is köt a zselatin, és már ehetjük is a finom tortát.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6714165061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása