Készíts sajttortát, ahogy a legmenőbb kávézókban!

Így készül a sült sajttorta

SóBors 2018. augusztus 9.

Sajttorta receptből soha nem elég. Én még nem láttam embert, aki ne szerette volna, ráadásul annyiféleképpen variálható, aminek sosincs vége, szerencsére. Nagyjából olyan, mint a pizza, egyszerű, bármit rá lehet tenni, és mindenki imádja. Most próbáljunk ki egy sült verziót, és mivel nyár van, tegyünk rá bogyós gyümölcsöket!

A sajttorta tulajdonképpen egy igen egyszerű édesség, nem is kell hozzá sok minden, csak natúr krémsajt, valami, amivel édesítjük (igen, aki szeretné, simán megcsinálhatja IR-es verzióban), valami, amivel ízesítjük, és ha sütni is szeretnénk, akkor kell még bele tojás, ami összefogja. Nagyjából ennyi.

meleg_sajttorta.jpg

Az alappal sem kell sokat bajlódni, a sima, vajjal összetapasztott kekszmorzsa mindig jó megoldás. Ami azért tök jó, mert használhatjuk a kedvenc kekszünket, akár az Oreót is, vagy valami cukor- vagy gluténmentes verziót, ha éppen arra van szükség.

Számold bele a pihentetést!

Egy dologra kell csak odafigyelni: a megfelelő hűtési időre. Fájdalom, ez mindenképpen benne van a pakliban. Akkor is, ha hideg sajttortát készítünk, és akkor is, ha sültet, különben nem szilárdul meg a krém. De hát, fogjuk fel erényként: aminek állnia kell egy ideig, annak az ízei is jobban összeérnek, és a végén finomabb is lesz.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5014152601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása