Gyors és ütős étel sok embernek: Nigella vodkás pennéje

Egy korty a szakácsnak

Koncz Andrea 2018. augusztus 2.

A vodkás penne minden bulikaják ősanyja, és csak a gyengék teszik a piát a szószba főzés közben. Éppen ezért ezt a változatot ne tálald fel gyerekeknek, mert a forró tésztáról ugyan elpárolog valamennyi alkohol, de messze nem az összes. Igen, ennek az ételnek pont az a lényege, hogy meg is esszük a vodkát, ami, hát mit szépítsük: hatni fog.

De a vodka egyébként remek ízfokozó (gombával például legjobb barátok), így ha kevésbé mámoros hangulat a cél, valóban főzhetjük akár a tésztaszószt is a vodkával, ki fogja emelni az ízeket, és szépen elpárolog belőle a 15-20 perc rotyogtatás alatt az alkohol.

penne_vodka_nigella.jpg

Nagyobb társaságnak azért is jó választás pennét főzni, mert a rövidebb tésztáknak egy átlagos háztartásban is találunk megfelelő edényt. Plusz jó hír, hogy a penne barázdáiba és a lyukakba bele tud ülni az isteni paradicsomszósz, nem pedig lecsorog róla, mintha ugyanezt egy spagettivel próbálnánk belapátolni. Ez az oka annak is, hogy magukat komolyan vevő olaszok a tartalmasabb, paradicsomos szósz mellé mindig olyan tésztaformát választanak, ami fel tudja venni a szószt.

Ha nincs penne, erre a célra sok más tojásmentes tésztafazon is megfelel, például a masni, a fülecske, vagy a csavart cső. A lényeg, hogy legyen benne-rajta elég felület, ahol a finom mártásunk meg tud tapadni. 

Mindjárt abbahagyom, de még egy szó erről: éppen ez a fent említett tapadás az oka annak is, hogy a legjobb minőségű olasz tészták felülete sosem teljesen sima, hanem érdes, rücskös, ez is azt a célt szolgálja, hogy ne csorogjon le róla a ragu. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr814130485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása