Húsmentes hétfő: marokkói padlizsánpörkölt

Ettől az íztől elájultunk, aztán röhögtünk egyet a kalóriatartalmán

Belsőolga 2018. július 30.

A padlizsánt egész évben imádjuk, szezonban pedig legszívesebben padlizsánt ennénk padlizsánnal. Íze eredetileg nem sok van, a szivacsos szerkezete miatt azonban tökéletesen magába tud szívni mindenféle ízt. Könnyen, gyorsan elkészíthető, ízdús, de kalóriaszegény ételek alapjának tökéletes.

Ráadásul, egy jó padlizsánpörkölt után nem is szokás firtatni, hogy hol a hús az ételből, mivel nem hiányzik senkinek. Ezt az ételt a piacról hazafelé találtam ki, tudtam, hogy valami arabos ízvilágot szeretnék létrehozni, mert imádom az édes-sós-fűszeres ételeket. Került bele menta, mazsola, fokhagyma, római- és édeskömény mag, petrezselyem - csupa, csupa finomság.

marokkoi_padlizsan.jpg

A köret ennek megfelelően a semleges ízű bulgur lett, de nyugodtan lehet kuszkusszal, vagy simán rizzsel is főzni, amit jobban szeretsz, vagy amelyiket jobban bele tudod építeni a diétádba. Mindent egybevetve tíz perc munkával lett isteni ebédünk, próbáljátok ki ti is, nem fogjátok megbánni!

Nagyszerű íz, alig néhány kalória

A padlizsán ugyanis simán, bármiféle táplálkozási szokásba belefér, így ez a belőle készült étel is. Ebéd után röhögve konstatáltuk a férjemmel, hogy itt van (volt) ez az abbahagyhatatlanul finom étel, amiben nagyjából annyi kalória volt, mint egy marék mogyoróban: ettünk egy csomó fűszert, meg két padlizsánt, de isteni volt! Oké, a köretet külön kell hozzászámolni, de kit érdekel?!

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7914118499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása