Sajttortát főleg azért szeretünk készíteni, mert amellett, hogy finom, egy csomó variációja létezik. Tehetünk rá bármilyen idénygyümölcsöt, ami ezúttal az áfonya lesz, a krémben pedig megbújik egy csomó fehér csoki. Azt hiszem, ezt már nem kell fokozni.
Ehhez a verzióhoz pedig még a sütőt sem kell bekapcsolni, mondtam már, hogy imádjuk a hidegen készíthető sajttortákat? Igaz, a fehér csokit meg kell olvasztani gőz fölött, de az szerencsére nagyon gyorsan megy.
Különösebb konyhai tapasztalatot vagy ügyességet nem is igényel ez a torta sem, és ha betartod a receptben leírt sorrendet, akkor fél óra alatt készen is lehet a süteményed.
Néhány óra hűtésre szüksége van
Mint a legtöbb hideg sajttortát, ezt is hűteni kell egy ideig, ezt mindenképpen számold bele! Tehát, ha délután, uzsonnaidőben vársz rá vendégeket, akkor egyrészt hihetetlenül népszerű leszel náluk egy csapásra, másrészt viszont ebéd előtt rakd össze a tortát, hogy legyen ideje összedermedni. A csoki segíteni fog, biztos, hogy remek állaga lesz a végén.
Fotó: Shutterstock