Áfonyás-fehér csokis álom, más néven sajttorta

Sütés nélkül készül, és ellenállhatatlan

SóBors 2018. július 27.

Sajttortát főleg azért szeretünk készíteni, mert amellett, hogy finom, egy csomó variációja létezik. Tehetünk rá bármilyen idénygyümölcsöt, ami ezúttal az áfonya lesz, a krémben pedig megbújik egy csomó fehér csoki. Azt hiszem, ezt már nem kell fokozni.

Ehhez a verzióhoz pedig még a sütőt sem kell bekapcsolni, mondtam már, hogy imádjuk a hidegen készíthető sajttortákat? Igaz, a fehér csokit meg kell olvasztani gőz fölött, de az szerencsére nagyon gyorsan megy.

afonyas_sajttorta.jpg

Különösebb konyhai tapasztalatot vagy ügyességet nem is igényel ez a torta sem, és ha betartod a receptben leírt sorrendet, akkor fél óra alatt készen is lehet a süteményed.

Néhány óra hűtésre szüksége van

Mint a legtöbb hideg sajttortát, ezt is hűteni kell egy ideig, ezt mindenképpen számold bele! Tehát, ha délután, uzsonnaidőben vársz rá vendégeket, akkor egyrészt hihetetlenül népszerű leszel náluk egy csapásra, másrészt viszont ebéd előtt rakd össze a tortát, hogy legyen ideje összedermedni. A csoki segíteni fog, biztos, hogy remek állaga lesz a végén.

Fotó: Shutterstock

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5614120053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása