Legyen egy vidám estéd Bud Spencer rakott padlizsánjával

Parmigiana di melanzane - hagyományos szicíliai rakott padlizsán sok parmezánnal és mozzarellával

SóBors 2018. július 25.

Néhány évvel ezelőtt ajándékba kaptam Bud Spencer evős-főzős könyvét, az Eszem, tehát vagyok címűt. Nos, a könyv, maradjunk abban, nem egy irodalmi érték, a benne található receptek viszont nagyon is használhatók. A Különben dühbe jövünk parmezános rakott padlizsánnal az igazi.

A helyzet az, hogy nálunk mindig mozzarella, parmezán és padlizsán szezon van, úgyhogy nagy volt az öröm, amikor megtaláltam a könyvben azt a receptet, ami olyan szépen belesimul az étkezési szokásainkba. A parmigiana di melanzane egyébként egy tradicionális szicíliai étel, tehát valószínűleg nagyon finom lesz, gondoltam, így bele is vágtam az elkészítésébe.

parmegiano_di_melanzane.jpg

A leírás elég tág mozgásteret hagyott a fantáziámnak: mit nevezünk paradicsomszósznak? Egy kis utánajárás után abban maradtam, hogy olajon dinsztelt hagymás-fokhagymás, bazsalikomos paradicsomszószról beszélünk, amit nincs mese, előre el kell készíteni. A padlizsánokat pedig ki kell sütni olajban, szóval ez nem egy gyors étel, viszont annál finomabb.

Szicíliai csoda

Mindent egybevetve nem bántam meg. hogy belevágtam, húsmentes rakott padlizsán ilyen finom még nem volt. Emlékezzünk tehát Bud Spencerre az egyik kedvenc ételével, süssünk rakott padlizsánt, indítsuk el az egyik filmjét, és falatozzunk vidáman!

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7414115531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása