Sütés nélkül készül a legjobb őszibarackos túrótorta

És még az alakodra is vigyázunk

SóBors 2018. július 4.

A nyári melegben a legjobb édességek azok, amelyek sütés nélkül készülnek, de legfőképpen idénygyümölcsből. A gyümölcsös sütiktől ugyanis mindig olyan érzésünk támad, hogy az egészségünknek is adtunk, nemcsak a kilóinknak, habár ez a túrótorta korántsem nevezhető egy kalóriamentes édességnek. Mi azonban párhuzamosan a diétás verziót is megmutatjuk.

A túrótorta receptjében két összetevő van, amivel diétázóknak vigyázniuk kell: a cukor, és a keksz, amit az alaphoz használunk. Ezeket azonban észrevétlenül lecserélhetjük: a cukrot xilitre, eritritre, vagy stevia-eritritre, az édes kekszet pedig teljes kiőrlésű háztartási kekszre. Ebben az esetben a kekszes alap követelni fogja az édesítőszert. Ha édes kekszet használtunk, természetesen nem kell tovább cukrozni.

barackos_turotorta.jpg

A zsírokkal most egyáltalán nem törődünk, mivel sovány tehéntúróval és joghurttal dolgozunk. Így lesz ez egy igazán könnyű, bikinibarát, nyári édesség. Érdemes azonban jóval hamarabb elkészíteni, mert a hűtőben el kell töltenie néhány órát, mielőtt szeletelhetőre dermed.

Sok múlik a barack ízén, válaszd a tökéletest!

Barackból pedig válaszd a frisset, a nap érleltét. Nyilván konzervvel is működik a recept, például abban a szituációban, ha szezonon kívül jut eszedbe, hogy milyen finom volt ez a torta nyáron, de jó lenne újra ilyet enni. Most viszont balgaság lenne, és nemcsak a cukor, meg a konzervíz miatt. Az érzés, hogy friss gyümölcsből készítettél tortát, megfizethetetlen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr10014077305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása