Főzés nélkül, villámgyorsan kész a joghurtos uborkaleves

A nagy melegben mindannyiunk barátja a kapros uborkaleves

SóBors 2018. július 2.

A joghurtos uborkaleves igazi kánikulai étel: nemcsak maga a leves hűsít, de még a tűzhelyet sem kell bekapcsolni hozzá. Máris a barátunk. Ráadásul, ha még abba is belegondolunk, hogy a munka nagy részét a turmixgép végzi el helyettünk, rögtön minden nap ilyet szeretnénk enni. És még fogyunk is tőle.

Végre egy sós leves, ami legalább olyan hűsítő, mint egy hideg gyümölcsleves, csak ezzel sokkal kevesebb a macera. Egyszerűen meg kell hámozni az uborkát, nagyjából feldarabolni, a hozzávalókat betenni a turmixgépbe, és már kész is a leves.

uborkaleves.jpg

Ha hideg hozzávalókból dolgoztunk, még hűteni sem kell tálalás előtt. Márpedig valószínűleg a joghurtot és a tejfölt a hűtőszekrényből vettük elő, egy liter hideg folyadék pedig alaposan lehűti még a szabadban tárolt uborkát is.

Csak lazán a fűszerekkel

A fűszerekkel játszhatsz kedvedre. Hagyományosan nálunk az uborka fűszere a fokhagyma és kapor, de ha te szívesen kipróbálnál valami mást is, hát hajrá! Szerintünk jól áll neki a bazsalikom (minek nem?), sőt, a kakukkfüvet és a mentát is el tudjuk hozzá képzelni, de akkor is jó lesz a végeredmény, ha az eredeti receptnél maradsz.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8214070187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása