Egyszerű, de hatásos édesség: csokipuding meggyel, ropogóssal és tejszínnel

Gyerekjáték elkészíteni, de elképesztően finom

Belsőolga 2018. július 1.

A csoki és a meggy kéz a kézben jár, főleg meggyszezonban. Ez a népi bölcsesség ihlette ezt a pohárdesszertet is, ami négyféle különböző rétegből, ízből és állagból áll össze harmóniává.

Valójában ez a desszert egy hatalmas szemfényvesztés. Állati jól néz ki, és még annál is sokkal finomabb, viszont gyerekjáték összerakni. Az alsó réteg mozsárban megtört kakaós keksz, erre jön egy marék magozott meggy. Ez a sorrend nem véletlen, a meggy leve ugyanis lassan rácsorog a csokis kekszre, amitől nagyon-nagyon finom ízt és állagot kap.

csokis-meggyes_desszert.jpg

A következő réteg egy rumos-fahéjas csokipuding, legfelül pedig a tejszínhab foglal helyet, a tetején az elmaradhatatlan meggyszemmel. A négy réteg egyben egyébként egy igen kiadós édesség, de azért mindenki be tudta falni az adagját. A vacsora aznap elmaradt.

Jól nézd meg, milyen tejszínhabot veszel!

Ha vendégeket szeretnél látni ezzel a desszerttel, akkor azt javasoljuk, hogy pár órával korábban készítsd el. A pudingnak ugyanis kell egy kis idő, amíg kihűl és megdermed, különben sajnos elfolyik rajta a tejszínhab. A tejszínhab felverésével ne bajlódj, ez egy annyira egyszerű, és gyorsan elkészíthető desszert, hogy egyenesen követeli, hogy készen kapható, flakonosat használj. Abból viszont jófélét: feltétlenül nézd meg, hogy ne növényi olajokból, hanem valódi tejszínből legyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6714064225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása