10 perc alatt elkészül a tökéletes főtt kukorica - ha tudod, melyik csövet szabad megvenni

Te is tudsz otthon kukoricát főzni

SóBors 2018. június 16.

Kimentek a strandra, és nagyjából két percen belül megérkezik mellétek a főtt kukorica árus. A kocsijából csodás illatok áradnak, a gyerek könyörög (vagy éppen a te szervezeted), aztán meglátod az árát, és felteszed az adekvát kérdést: vajon mi a jó ég kerül 350 forintba egy cső főtt kukoricán? Ha eddig eljutottál, innen már csak egy lépés az elhatározás: otthon is tudsz kukoricát főzni, nagyjából negyedannyiból.

Nos, ennek a belátása valóban érett gondolkodásra vall. Főleg, ha még azt is hozzászámítjuk, hogy a főtt kukorica elkészítése a világon semmiféle gyakorlatot nem igényel, totálisan, de maximálisan elrontásbiztos csemege.

fott_kukorica.jpg

A megfelelő kukorica kiválasztásához azért adnánk egy pár jó tanácsot. A kukoricacsövön jó esetben még rajta van a héja. Ez nagyon jó, mert ezzel együtt kell majd főzni, ez plusz ízt ad neki. Tehát, ha csak egy levél árválkodik a kukoricán, keresgélj tovább!

Lám, a szeme

A kukoricacsövön felül van egy bajusz. Ha ez tapintásra friss, zsenge, akkor jó nyomon jársz. Bontsd meg kissé a zöld héjat, és a kukoricacső csúcsától pár emelettel lejjebb nyomd bele a körmöd egy szembe. Ha kemény, ne vedd meg. Ha levet ereszt, ne vedd meg. Ha a kettő között van, akkor megveheted.

Ha a levelek között nyitott kis lukon bekukkantva azt látod, hogy a szem szép, telt, fényes, akkor bátran megveheted. Ha viszont a szemek teteje már befelé húzódik, kis lapály van rajtuk, ne vedd meg, már kiszáradt, nem lesz finom!

És akkor otthon már csak elő kell venned a legnagyobb fazekadat, meg kell hámozni a kukoricákat, és meg kell főzni. Recept alant.

Fotó: Pixabay

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7814032804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása