Inkább ott ugráljon! 5 érv, amiért jobb helyen van a konyhában a mosógép

rattatratrartartaratrata

SóBors 2018. május 29.

Persze, igazából senki sem így tervezi. Vagy legalábbis én nem így terveztem. Aztán nem volt neki máshol hely, és most már imádom, hogy ott van.

img_2088.jpg

1. Nem tudom máshova rakni

Amikor először jártunk érdeklődőként a leendő új lakásunkban, csodálkozva vettem észre, hogy a mosógépet a lakók a kamrában (1,2x1,2 m) tartják. Az első gondolatom az volt, hogy én meg fogok bolondulni, egy 3 és egy 5 éves mellett, ha hetente sokszor kell lapjával, féllábon ki-be pakolni, vigyázva közben, hogy ne verjek le semmit. A második az, hogy nincs az az isten, hogy akár 30 négyzetcentit feladjak a kamrából, ami nálam mindig dugig van pakolva. Szóval más helyet kellett neki keresni. A fürdőszobába nem mehetett, nincs neki hely, se kiállás, se semmi, a konyhát viszont amúgy is szét akartuk verni – menjen oda.

2. Közel van a terasz

Jó, mondom. Ha valaki fregolira tereget a fürdőszobában, vagy van mosókonyhája (lakáscsere? érdekel?), értelemszerűen oda teszi a mosógépet is. Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a konyhából ki tudok lépni a teraszra, tavasztól őszig legalább napi kétszer 4 méter vizesruha-cipelést úszok meg, ennyivel rövidítve meg az utat, amin elpotyogtathatom a frissen mosott zoknikat. Másnak is mindig kiugrálnak a lavórból?

3. Éjszaka is mehet

A fürdőszoba a legtöbb lakásban közel van a hálóhoz, ha ott van a mosógép, nem biztos, hogy beindítjuk este / éjszaka, senki sem akar turbulenciával tarkított repülőútról álmodni, csak mert épp centrifugál a gép. Ha viszont tisztes távolban helyezkedik el, nem gond, ha éjfélkor kezd rá, reggel már lehet is az első napsugarakban teregetni (tudom, ez nem mindenkit lelkesít).

4. A zsebekben felejtett fű- és sárgolyók / iskolatáskában hagyott banánok mehetnek egyenesen a szemetesbe

A mi esetünkben ez a legnagyobb előny. A fiam rendszeresen gyűjt össze teljes réteket kirándulás közben, hogy a kisebb lombozatú fákról, gondosan összegyúrt sárgolyóbisokról már ne is beszéljek. A lányom pedig hajlamos megfeledkezni a uzsonnára csomagolt gyümölcsökről, amik pár nap érlelés után smoothie-ként végzik a táskájában, csak a trendi pohár hiányzik róluk. Ilyenkor sokkal egyszerűbb egyenesen a szemetesbe / mosogatóba helyezni a cuccot, mint átkalandozni velük a lakáson (a fürdőben nyilván nincs olyan szemetes, ami alkalmas ezek befogadására).

5. Nem kell mosószert tartani a fürdőben

A konyhában amúgy is tart az ember a mosogató alatt mindenféle tisztítószert, a mosáshoz szükséges cuccok kiválóan megférnek ott. Nem kell a fürdőben (ahol rendszerint amúgy is kevés a pakolófelület) külön polcot fenntartani nekik.

Szóval, ha éppen költözni készültök, és még kérdéses, hogy hol helyezzétek el a mosógépet, akkor plusz egy szavazat a konyhára. Hacsak nincsenek jobb érveid a fürdőszoba mellett.

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4513848930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása