Krémes 30 perc alatt, és csak néhány alapanyag kell hozzá

Expressz málnás krémes

katucikonyha 2018. május 18.

Csodás tavaszi/nyári desszertet keresel? Mutatunk gyorsan egyet, amihez csak néhány alapanyag kell, és mindössze 30 perc. Hétvégi desszertnek, de felvágós vendégvárónak is tökéletesen megfelel. A lényeg, hogy jó alapanyagokat használjunk hozzá.

Leveles tésztából is lehet már vajjal készültet venni (az ára borsos kb. 600 Ft, de cserébe vajból van, Spar), a tejszín legyen 30%-os zsírtartalmú, állati eredetű (tökéletes a Lidl vagy az Aldi terméke), a mascarpone pedig sűrű (inkább Lidl). A málna természetesen más idénygyümölccsel is helyettesíthető.

expressz_malnas_kremes_900.jpg

Kép forrása: katucikonyha

Majdnem olyan egyszerű, mint a sütés nélküli, hideg sajttorta. Tulajdonképpen csak a keksz alapot kell kicserélni a leveles tésztára, és már helyben is vagyunk. 

Konyhatechnikai gyorstalpaló jön

Aki szokott leveles tésztával dolgozni, alighanem észrevette már, hogy elég könnyen feldudorodik sülés közben. Ez egyrészt jól tud jönni, ha pogácsa készül, (a légkeverés a tuti megoldás). Ha viszont éppen azt szeretnénk, hogy lapos korongjaink maradjanak, mint most, akkor kénytelenek vagyunk beavatkozni: a legjobb, ha egy másik tepsiből készítünk rá nehezéket. Pontos leírás a receptkártyában.

Kép forrása: katucikonyha

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5713883510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása