Csodás tavaszi/nyári desszertet keresel? Mutatunk gyorsan egyet, amihez csak néhány alapanyag kell, és mindössze 30 perc. Hétvégi desszertnek, de felvágós vendégvárónak is tökéletesen megfelel. A lényeg, hogy jó alapanyagokat használjunk hozzá.
Leveles tésztából is lehet már vajjal készültet venni (az ára borsos kb. 600 Ft, de cserébe vajból van, Spar), a tejszín legyen 30%-os zsírtartalmú, állati eredetű (tökéletes a Lidl vagy az Aldi terméke), a mascarpone pedig sűrű (inkább Lidl). A málna természetesen más idénygyümölccsel is helyettesíthető.
Kép forrása: katucikonyha
Majdnem olyan egyszerű, mint a sütés nélküli, hideg sajttorta. Tulajdonképpen csak a keksz alapot kell kicserélni a leveles tésztára, és már helyben is vagyunk.
Konyhatechnikai gyorstalpaló jön
Aki szokott leveles tésztával dolgozni, alighanem észrevette már, hogy elég könnyen feldudorodik sülés közben. Ez egyrészt jól tud jönni, ha pogácsa készül, (a légkeverés a tuti megoldás). Ha viszont éppen azt szeretnénk, hogy lapos korongjaink maradjanak, mint most, akkor kénytelenek vagyunk beavatkozni: a legjobb, ha egy másik tepsiből készítünk rá nehezéket. Pontos leírás a receptkártyában.
Kép forrása: katucikonyha