A kókuszkocka, valljuk be, egyébként is egy dekadens élvezet, de, mint kiderült, lehet még tovább fokozni. Például úgy, hogy a tésztát nem csak kívülről borítjuk be a csokis-kókuszos mázzal, hanem belülre is kerül belőle, rétegekben.
Ezzel a módszerrel, vagyis, ha a tésztát nem tepsiben, hanem tortaformában sütjük, és nem kockákra vágjuk, hanem keresztbe, szeletekre, egy korrekt tortát kapunk. Ez egyébként egy létező sütemény, Ausztráliában nemzeti csemege, az ottani neve pedig Lamington szelet.
Hogy még egy fricskát beletegyünk, ebben a receptben a rétegeket narancslekvárral is megkenjük. A savanykás íz kiegyensúlyozza a csoki édességét (érted: mint a limonádéban a cukor-citromlé kombó), ezzel egy új szintre lép a csokis-kókuszos sütik univerzumában.
Nyűgözz le mindenkit, készíts kókuszkocka tortát!
Ha nem tudod elképzelni így megbuherálva a kókuszkockát, a legjobb az lesz, ha nekiállsz, és elkészíted. Nyugi, mivel nem kell kockánként mártogatni, sokkal hamarabb elkészül, mint az eredeti verzió. Tuti befutó.
Az eredeti recept az Égigérő paszuly blogról származik, ahol elképesztő bőségben és változatosságban találhatsz csokitorta recepteket, és más finomságokat Erikától. Személyes kedvencünk ez a céklás marharagu, indiai fűszerekkel megbolondítva (kipróbáltuk, tényleg remek, a csodás piros ragut még a gyerekek is lelkesen ették). Ez pedig a karamellizált zeller receptje, ami egy pofon egyszerű, mégis izgalmas köret. Ha pedig valami igazán izgi desszertet is megnéznél, akkor ajánljuk Erika szénhidrátcsökkentett tortáját, aminek a Citromos fotográfus szelet nevet adta, hogy miért, olvasd el a blogon.
Fotó: Krumpli Béla