A világ legegyszerűbb túrópogácsája

Egyszerű túrópogácsa élesztő nélkül

SóBors 2018. május 4.

Mindenkinek van egy jó pogácsa receptje, amit évente sokszor elkészít, és lelkesen megoszt másokkal. Ez például pont ilyen: egyszerű, finom, és abszolút hülyebiztos.

Ősrégi recept, aminek mindenki repertoárjában szerepelnie kell. Az egyszerűségén kívül azért is jó, mert univerzális: kiváló mini pogácsaként, de sajtos rúdként, virslis kifliként, vagy épp bármilyen hasé alapjaként is beválik. Nem sülhetünk fel vele. A tésztát akár több napra is hűtőbe tehetjük, de a fagyasztástól sem lesz baja.

turos_pogacsa.jpg

 

Ennek a receptnek az a lényege, hogy hihetetlenül gyorsan elő tudunk állítani egy jó kis rágcsálnivalót. Ha tényleg hirtelen akarunk végezni, akkor a tésztát egyszerűen csíkokra, vagy kockákra vágjuk.

Egyszerű, de jól variálható

Ha viszont pepecselni támad kedvünk (vagy muszáj, mert kritikus lelkialkatú vendégeket várunk, vagy ki akarunk tenni magunkért), akkor variálhatjuk, cifrázhatjuk kedvünkre. Meg tölthetjük is. Sőt, megformálhatjuk belőle a Taj Mahalt, ha arra van gusztusunk, bár ez nem túl valószínű.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8113850728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása