Pesto házilag

Pesto Genovese receptje

SóBors 2018. május 2.

Van az az olasz néphiedelem, hogy az a lány fog hamarabb férjhez menni, aki a legtöbbféle pesztót tudja elkészíteni. Ez egyébként nem is áll távol a valóságtól, egy jó pesztó komoly hatással tud lenni a férfi gyomrára, ami ugyebár, tudjuk, a szívéhez vezető út.

Természetesen pesztót nemcsak hapsifogás céljából érdemes készíteni, hanem például azért is, hogy legyen otthon valami igazán ütős, amikor hirtelen kell meggyőző ebédet készíteni. Innentől kezdve csak egy zacskó jó minőségű tésztára van még szükség, és a probléma letudva.

4352800_2bb7862af577a1ba5be82c435774f23b_wm.jpg

Vegyél egy nagy, élő bazsalikomot, egy kevés fenyőmagot, sajtot, olívaolajat és már kész is a házi pesztó. Ami sokkal finomabb, mint a bolti üveges, és bónuszként még tovább el is áll.

Nem ér csalni!

Ahogy az ilyen, csak pár alapanyagból álló kajáknál lenni szokott, az igazán jó genovai pesztóhoz is jó alapanyagokra van szükség. Tehát nem érdemes nekiállni sansa olivaolajból, zacskós, előre reszelve árult kamuparmezánból.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr913848554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása