Villámgyors banános-csokis muffin: párperces bögrés recept

Sági Zsófia 2019. augusztus 29.

Ha gyorsan szeretnék valamilyen desszertet készíteni, akkor mindig muffint sütök: ez a banános-csokis recept a kedvencem. 

A muffinban az a szuper, hogy lehet belőle sósat és édeset is készíteni, ezért tökéletes reggelire, vacsorára vagy csak szimplán nasizni, de egy sós muffin, ha mondjuk kínálunk mellé egy salátát, ebédként is megállja a helyét. 

Én inkább az édes verziót szoktam elkészíteni, mivel imádom a gyors édességeket, és mindig kell otthon valamilyen nassnak lennie. A banán és a csokoládé szuper páros, semmilyen desszertben nem okoztak még csalódást. Az meg csak a ráadás, hogy méregetnünk sem kell az elkészítésnél, ez egy bögrés verzió.

bananos-muffin.jpg

Változatok

A recept szabadon értelmezhető, készítettem már több csokival és kevesebb banánnal is, attól függően, miből mennyi volt otthon, az arányok a többi hozzávaló esetében nem nagyon változnak. Ráadásul lehet étcsokival, tejcsokival, de akár fehér csokival is készíteni. 

Fotó: Shutterstock 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5414295327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása