Imádjuk a bolognait, imádjuk a töltött paprikát, úgyhogy csak jó jöhet ki abból, ha ötvözzük a kettőt. Ízes, szaftos, látványos, tökéletes vendégváró főétel a töltött paradicsom.
Kicsit munkás, az igaz, de a nagy részét a sütő végzi, nekünk csak a tölteléket kell előre összeállítanunk. Utána mehet a betöltés, betoljuk a sütőbe, és a forró levegő teszi a dolgát.
A rizst nem főzzük elő, a húst elősütjük
A töltelékbe darált hús, rizs, fűszerek, paradicsom és fehérbor kerül. A rizst nem kell előfőzni, de áztassuk be 20 percre. A húst viszont át kell teljesen sütni, mikor a tölteléket összeállítjuk. A paradicsomos-boros lében főni fog picit a rizs is, de nem kell teljesen megpuhulnia.
A sütőben 45 percet tölt fedővel és 45 percet anélkül az étel, mivel a hús át van sütve, csak a tölteléknek kell kicsit összesülnie, a rizsnek és a paradicsomnak pedig megpuhulnia. Ha ez megtörtént, akkor készen is vagyunk, ha előbb megpuhul, akkor nem szükséges ennyi ideig sütni.
Fotó: Getty Images