Kaliforniai paprikás paradicsomleves: dobjuk fel a megszokott ízeket

Sági Zsófia 2019. augusztus 20.

A paradicsomlevest nincs olyan, aki ne szeretné: édesen, sósan, hidegen, melegen, mindenhogyan isteni. Ebben a receptben a sós verzió jelenik meg, de nem a megszokott formában. Eljött az ideje, hogy újítsunk egy kicsit. 

A hagyományos receptet kaliforniai paprikával turbózzuk fel. De ezt nemcsak belefőzzük a levesbe, hanem a többi hozzávalóval együtt meg is pirítjuk a sütőben. Ettől egy kicsit füstös ízt kap az egész étel, de pont ez dobja fel a megszokott ízeket.

paradicsomleves.jpg

10 perc munkánk van vele

Az már csak hab a tortán, hogy ezzel a recepttel alig van dolgunk: minden hozzávaló mehet a sütőbe, ha pedig megsültek, akkor már csak összeturmixoljuk és összemelegítjük őket, és készen is vagyunk.

Méregetnünk sem kell ehhez a recepthez, a zöldségek fél kg-os csomagolásban kaphatóak, a többi hozzávalót pedig kanállal vagy bögrével tudjuk kimérni. Bár a sütési idő miatt nem egy 20 perces ebédről van szó, nekünk 10 percnél több munkát nem kell ráfordítanunk.

Fotó: Shutterstock 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr814304369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása